Meny

Varför just Helsingfors?

Helsingfors har landets bredaste utbud av utbildningar, också på svenska. Närmare 40 % av landets svenskspråkiga högskolestuderande finns i huvudstadsregionen. Det gör Helsingfors till Finlands största studiestad, både på svenska och på finska.

Kvaliteten på utbildningen i Helsingfors är hög. Helsingforsalliansens medlemshögskolor (Aalto-universitetet, Arcada, Hanken, Helsingfors universitet och Konstuniversitetet) hör till Finlands bästa högskolor och har alla ett brett utbud av intressanta kurser, motiverande föreläsare och trevlig studiemiljö.

Något som gör Helsingfors till en särskilt bra studiestad är också närheten till arbetslivet. Huvudstadsregionen är fylld av arbetsmöjligheter och högskolorna i området håller en aktiv kontakt med företag och andra arbetsgivare för att erbjuda studerande möjlighet att så smidigt som möjligt komma in i arbetslivet efter studierna.

Helsingfors är en underbar, havsnära stad där det är roligt att studera. Här kan du, förutom att välja och vraka bland högklassig utbildning, också hitta det som just du gillar bland massor av aktiviteter, natur och kultur. Så ta ett steg närmare din dröm – studera i Helsingfors!