Meny

Andra alternativ till universitet och högskola

Missade du ansökningstiden för gemensamma ansökan eller blev du utan studieplats? Inga problem – här har vi samlat olika alternativ till universitet eller högskola!

Tilläggsansökan till högskola

Högskolorna publicerar information om eventuell tilläggsansökan på sina hemsidor och på Studieinfo vartefter de tar beslut om det. Du kan följa med på Studieinfo.

Öppna studier på universitet eller högskola

Om du vill studera heltid eller bara testa på enskilda kurser på någon av högskolorna kan du läsa mer om öppna högskolan. Du betalar en avgift för öppna studier. Kom ihåg att de olika högskolorna har olika förfarande gällande öppna studier. Bekanta dig också med dina rättigheter som studerande på öppna högskolan.

Arcadas Öppna YH
Hankens öppna universitetsstudier
Helsingfors universitets öppna universitet
Konstuniversitetet – Öppet Campus

Folkhögskolor

Om du känner att du inte riktigt ännu vet vad du vill utbilda dig till eller om du vill ta ett mellanår kan du fundera på att gå något år på folkhögskola. Du kan läsa mer om folkhögskolor och bekanta dig med deras olika utbud på folkhogskolor.fi.

Vägledning hos oss!

chatten nere till höger på sidan är öppen kan du chatta med en av våra vägledare. Du får vara anonym när du chattar. Ditt chattsamtal är konfidentiellt och kostnadsfritt. Chattsamtalet raderas efteråt. Du har också möjlighet att boka individuella samtal om studier och studieval både personligen och via Skype.

Om du vill läsa mera om andra alternativ kan du gå in på Studieinfo.