Meny

Hur väljer jag?

Att välja utbildning

Att bestämma sig för vad man vill studera är för många personer ett av de svårare besluten att fatta. Det är inte så konstigt. Det kan kännas svårt att komma igång, eller att välja den rätta ordningsföljden för de utbildningar man är intresserad av. Men det finns hjälpmedel! Fortsätt läsa ifall du är intresserad.

Var är du i processen? Börja med att hitta dig själv i något av följande alternativ och läs sedan mera under den rubriken!

  • Var börja? Vet du inte alls vad du vill börja studera? Att fatta beslut om vart man ska söka efter gymnasiet eller yrkesskolan är ett stort beslut som också måste få ta tid. Vi vill gärna hjälpa dig att komma vidare i processen. Läs mera här
  • Hur prioritera? Har du ett antal utbildningar som intresserar dig men du har svårt att lägga dem i rätt ordning? Vi har samlat några tips. Läs mera här
  • Full koll? Har du full koll på vad det är du vill studera och vid vilken högskola? Då har du kommit långt. Det du ännu kan göra är att fundera på om du gjort ett medvetet val och också utforskat andra möjliga alternativ! Om det finns något du ännu vill diskutera är du mer än välkommen att ta kontakt. På startsidan kan du välja om du hör av dig till oss via e-post, chat eller Skype.
  • 9steg.fi, länken för dig till en sida där du registrerar dig till tjänsten ”9 steg mot framtiden”. Du kommer att få ett e-postmeddelande varje vecka med ett nytt steg med uppgifter, text och länkar som hjälper dig att hitta en lämplig utbildning.