Meny

Möt våra vägledare

Vill du veta vem som sitter på andra sidan chatten eller vem du kan vända dig till om du funderar på någonting? Då har du hittat rätt! På den här sidan får du veta mer om våra vägledare, bland annat vad de gillar bäst med vägledning och vad de helst gör på sin fritid.

Vill du kontakta oss eller läsa mer om vilken typ av vägledning vi erbjuder? Klicka här!

Azra Arnautovic

Azra heter jag och jag jobbar som vägledare. Innan jag blev en del av vägledningsteamet jobbade jag på Arcadas antagningsservice i några år. Jag är en multitasker i själen; samtidigt som jag jobbar som vägledare tar jag min magister i socialpsykologi. Är nyfiken på det mesta, men tycker om att läsa böcker, dricka kaffe, spela dataspel, lösa korsord, gå på gym samt titta på filmer och serier, helst i sällskap av familj och vänner. Att spela tvärflöjt hör till mina specialintressen; då slappnar jag av som bäst. Har ingen favoritgenre då jag spelar, men barock är en epok som i musikväg fascinerar mig en hel del. Som musiklyssnare dras jag mest till klassisk rock, men även där försöker jag ha ett öppet sinne. Jag uppskattar verkligen att få följa med processen då en person funderar över sina olika vägar i livet. Det är en personlig resa och jag är tacksam över att få ta del av den.

Helena Martin

Jag heter Helena och jobbar som vägledare. Före jag kom med i det här teamet jobbade jag många år som elevhandledare i Mattlidens skola. Till mina intressen hör idrott, något jag sysslat med under hela mitt liv, extra mycket gillar jag att dansa. Via mina fyra barn och deras kusiner följer jag aktivt med handboll både i inhemska och svenska ligor. Jag gillar att gå omkring i Helsingfors, känna stadens liv och puls, iaktta mänskor, se en film, gå på en konsert eller ta en kaffe på ett café med en god vän, men samtidigt finns det inget bättre än naturen och friheten ute på landet. Att tillsammans med studenterna få ta del av processen när de funderar på sitt nästa steg i livet är något som aldrig slutar att inspirera mig. I den processen utvecklas vi båda.

Mia Ekström

Jag heter Mia och förutom att jag jobbar som vägledare för Studera i Helsingfors jobbar jag som studievägledare och specialpedagog på Arcada. I mitt jobb på Arcada handlar det mycket om att rusta studerande med lärandekompetens för högskolestudier och att trots eventuella svårigheter med inlärning eller livshantering komma vidare i studierna. Nu ser jag fram emot att ännu mera få jobba med människors framtidsplaner och hjälpa till med att hitta möjliga riktningar och vad som är viktigt för just den personen med tanke på jobb, yrke och karriärutveckling överlag.

Jag har alltid tyckt om att prata på djup nivå, vare sig det gäller privat eller på jobbet. För mig är det också viktigt att vara neutral, att inte personen behöver känna att jag ”vet” något om hen via föräldrar, syskon, vänner osv. Att kunna reda ut sina tankar tillsammans med någon man inte känner från förut, ser jag som en av grunderna i vägledarjobbet.

Tillsammans med min man, våra två barn och två hundar bor vi i ett egnahemshus på landet. På fritiden gillar jag att titta på film, läsa böcker, hälsa på min mamma och att bara vara hemma. Stundvis gillar jag att fundera ut nya maträtter som kunde fungera i vår familj och vardag, att laga mat och att röja och rensa i knutarna. Det tycks alltid uppenbara sig nya saker och nya härvor, så det jobbet tar aldrig slut ☺️ Vardagsrutinerna tycker jag om att varva med att träffa vänner eller att resa. Till mina hobbyer hör också hästar och ridning, att jogga och att gå på pilates.


Ta kontakt med vägledarna via chatten längst ner på sidan eller via kontaktformuläret.