Meny

9 steg mot framtiden − hitta intressanta utbildningar och bestäm dig för vart du vill söka!  

9 steg mot framtiden är ett verktyg för dig som funderar på din framtid och på hur du ska hitta en utbildning som passar dig. Det är för dig som vill få nya idéer om vad du kan studera och för dig som vill få hjälp på vägen med att lära känna dig själv lite bättre och via det hitta och våga välja en utbildning. Men det är också för dig som bara vill testa på en bra grej!

Materialet består av 9 delar, som bildar en beslutstrappa* där steg 1, 2 och 3 handlar om research, steg 4, 5, 6, och 7 om att göra en samlad bedömning och steg 8 och 9 om att fatta beslut. Du får mest ut av de olika delarna om du gör dem i rätt ordning efter varandra. Varje del består dels av fakta och information, dels av interaktivt material och uppgifter som hjälper dig vidare mot ökad självkännedom. Tanken är att du ska få nya redskap för att fatta beslut som gäller din framtid. Om du vill ha mer information eller mera uppgifter finns det också förslag på användbara länkar och lite extra material.

Registrera din mejladress för att få ett nytt steg varje vecka!

Genom att fylla i din mejladress ger du oss tillåtelse att skicka dig mejl i anslutning till projektet 9 steg mot framtiden. Sammanlagt kommer du att få ca 10 mejl med en veckas mellanrum, när det är dags att göra en ny uppgift. Efter det raderas din mejladress ur vårt register. Du kan när som helst avregistrera dig genom att klicka på en länk längst ner i mejlet.

*Peterson, Sampson & Reardon: CIP Cognitive Information Processing