Meny

Aalto-universitetet

Aalto-universitet är en flervetenskaplig gemenskap av modiga tänkare där konst och vetenskap möter teknik och ekonomi. Vi bygger ett innovativt samhälle med hjälp av högklassig forskning, undervisning och konstnärlig verksamhet. Aalto-universitetet utbildar diplomingenjörer, ekonomer, konstmagistrar, arkitekter och landskapsarkitekter.

Du kan bekanta dig med vårt utbildningsutbud HÄR.


Handelshögskolan

Handelshögskolans paket består av två videor: en miniföreläsning av Peter Nyberg och en paneldiskussion där ekonomistuderanden berättar om sina studier.


Högskolan för ingenjörsvetenskaper

Vid Högskolan för ingenjörsvetenskaper kan du studera maskin- och byggteknik, energi- och miljöteknik och den byggda miljön.


Högskolan för elektroteknik

Vid Högskolan för elektroteknik kan du studera automations- och informationsteknologi, bioinformationsteknologi och elektroteknik.


Högskolan för kemiteknik

Kontakta oss!

Vi på Högskolan för Kemiteknik är online kl 10-15 under Högskoledagen 29.10.2020 och du kan ställa frågor via Zoom: https://aalto.zoom.us/j/68477945316


Högskolan för teknikvetenskaper

Vid Högskolan för teknikvetenskaper kan du studera matematik och fysik, produktionsekonomi, informationsnätverk och datateknik.

Produktionsekonomi:

Vad är produktionsekonomi? För vem är produktionsekonomi? Varför studera produktionsekonomi? Hur är det att studera produktionsekonomi på Aalto? Vad jobbar de som studerat produktionsekonomi med? Forskare Mikael Öhman och studerande Elin Dölker från avdelningen för Produktionsekonomi på Aalto svarar på dessa frågor, samt annat ni kanske undrar på.
Ses på Zoom! klo 12-12:30 https://aalto.zoom.us/j/68948418490
Livesändningen bandas in så du kan ta en titt på den också i efterhand. Du kommer till den bandade livestreamingen HÄR.

Matematik och fysik:

Ragnar Freij-Hollanti är lektor i matematik på Aalto-Universitetet. Han ger en guidad tur på matematikinstitutionen, visar upp modeller av polytoper och mångfalder, och pratar om vad man gör som forskare i matematik, och hur han råkade bli en sådan. Han pratar även om vad som gör utbildningen i Teknisk Fysik och Matematik på Aalto så uppskattad, av både studenter och arbetsgivare, och vad de första åren på utbildningen innehåller.

Datateknik:

I videon nedan kan du bekanta dig med linje för datateknik (på engelska):


Högskolan för konst, design och arkitektur

I videon nedan presenteras arkitekturlinjen:

I videon nedan kan du bekanta dig med arbetsverkstäderna på Aalto-universitetets campus (på engelska):

Ta titt på modeshowen som Aalto-universitetets designstuderande har ordnat:

Har du frågor?

Om du har frågor gällande Aalto-universitetets svenskspråkiga utbildningsprogram kan du kontakta oss per epost: pia.rydestedt@aalto.fi