Meny

Gaspare Fransson

Foto: Noomi Ljundell

Jag heter Gaspare Fransson och kommer från Sundsvall, Sverige. Jag är nyinflyttad till Helsingfors och studerar skådespelarkonst på Konstuniversitetets Teaterhögskola.

Varför valde du att studera i Helsingfors?

Inom den konstnärliga studievärlden är det få förunnat att kunna välja var en vill studera. Jag visste att jag ville studera skådespelarkonst och detta erbjuds på svenska vid fyra svenska lärosäten och på ett finskt (Konstuniversitetet). Jag sökte till alla fem utbildningarna och lyckades bli antagen till utbildningen i Helsingfors. Därför valde jag Helsingfors som studiestad.

Vad tycker du om Helsingfors som studiestad?

Jag har ännu bara bott i Helsingfors drygt en vecka, men mitt intryck är att det är en jättebra stad för studenter. Den billiga lunchen är magisk och HOAS är en jättebra organisation där jag enkelt fick boende med ett bra läge till en rimlig peng.

Vilken är din favoritplats i Helsingfors?

Jag cyklade igår till Vik via Arabiastranden och slogs av hur vacker staden är. Varje dag är som en liten skönhetsöverraskning. Utforskningen av staden fortlöper och just nu har jag ingen favoritplats. Men för att avge ett svar blir det Tjärholmen eller Oban.