Meny

GUL I Stan – serie om att vara gulis

Att flytta till en ny stad för att studera och leva är inte alltid så lätt då mycket är nytt. Och att flytta från andra finlandssvenska orter till Helsingfors med spårvagnar, metro och en hel del människor är kanske ännu svårare. I YLE:s serie GUL I Stan får vi följa med gulnäbbarna Fanny, Vera och Putte, som har flyttat från Åboland och Österbotten till Helsingfors den här hösten för att studera, och deras vardag.

studerande tar selfie

GUL I Stan 1: Vera, Fanny och Putte

I serien får vi följa med gulisarna Vera, Fanny och Putte och deras vardag – i både med- och motgång. Vi får bland annat se hur de bor. Den här hösten har de flyttat från sina finlandssvenska hemorter till Helsingfors för att studera. Varsågod och stig in!

Studerande från tv-serien Gul i Stan

GUL I Stan 2: Kompisar, quinoa och teaterövning

Den här veckan har Fanny åkt tillbaka till Vasa – och tagit med sig sina nya kompisar från Helsingfors. Vera flyttar till en ny lägenhet och Putte övar på en teatermonolog.


student spelar gitarr

GUL I Stan 3: Spex och musik

I det här avsnittet får vi följa med Vera på spexövning och Fanny börjar på ett nytt jobb. Putte åker hem till Pargas och till sin stora glädje återupptäcker gitarrspelandet.

GUL I Stan 4: ”Jag känner mig som muminpappan!”

Den här veckan får vi följa med Vera ut på en länk, Fanny delar med sig av sina mattips och Putte presenterar en studiekompis.


Alla avsnitt hittar du på Yle Arenan!