Meny

Helsingfors universitet

Välkommen till Helsingfors universitet,

Uni, ett toppuniversitet som dessutom är tvåspråkigt! Vi är internationellt sett
Finlands högst rankade universitet och erbjuder dig högklassig utbildning
 inom flera vetenskapsgrenar. Med en examen från oss placerar du dig utmärkt på arbetsmarknaden runtom i världen. Hos oss kan du studera allt från t.ex. medicin, biologi och språk, till fysik och socialt arbete på svenska. Bekanta dig med vårt
breda utbildningsutbud via videorna nedan.  

Ses på Uni!  

Alla våra utbildningsprogram finns på Unis webbsidor

1: Undervisning, lärande och ledarskap – bli en expert i pedagogik  

Är du intresserad av människans tillväxt, utveckling, beteende och lärande eller nyfiken på läraryrket?  I kandidatprogrammet i pedagogik kan du studera på svenska till klasslärare, till lärare inom småbarnspedagogik eller så kan du studera allmän pedagogik och vuxenpedagogik.  I videon får du höra om studierna, studielivet och karriärmöjligheterna. 

2: Språk och litteratur – förstå världen och varandra

Är du intresserad av språk och litteratur? Drömmer du om att arbeta med språk och litteratur i din vardag? I Helsingfors universitets språkprogram kan du studera språk, litteratur och kultur i koppling inte bara till Finland men hela världen. Du kan läsa ditt modersmål, studera vidare i ett språk du redan börjat lära dig som andra-/främmandespråk eller du kan lära dig ett helt nytt språk. Du kan fördjupa dig i svenskans litteratur eller i litteratur skriven på andra språk. Du får en chans att se världen ur olika perspektiv genom språk och litteratur.  

3: Det gröna campuset – Biologi, lantbruksvetenskaper och molekylära biovetenskaper  

Vill du bli en expert på hur naturresurser utnyttjas på ett hållbart sätt såväl nationellt som globalt? Är du intresserad av olika aspekter inom biologin som sträcker sig från molekylära strukturer till stora frågor på ekosystemnivå? På campus Vik har du möjlighet att bl.a. studera biologi, molekylära biovetenskaper, lantbruksvetenskaper och farmaci och söka svar på dessa frågor i en naturskön miljö.

4: Samhällsvetenskaper – forma och förstå din omgivning 

Är du intresserad av samhällsfenomen? Drömmer du om att bli behörig socialarbetare? På Svenska social- och kommunalhögskolan, Soc&kom, har du möjlighet att studera samhällsvetenskaper helt på svenska. Du kan inrikta dig på journalistik och kommunikation, socialpsykologi, statskunskap med förvaltning, sociologi, rättsvetenskap samt socialt arbete.  I videon får du bekanta dig med studerande och lärare och höra vad Soc&kom har att erbjuda för studier på svenska.

5: Filosofi, historia och juridik – synvinklar på samhället 

Gillar du att tänka, analysera och argumentera? Vill du studera människan samt hennes historia, nutid och framtid? Studera filosofi, historia eller juridik (rättsnotarie). Kandidatprogrammen i historia och filosofi samt utbildningsprogrammet för rättsnotarie har
 svenskspråkiga linjer och i den här videon får du höra om studierna, studielivet och
 karriärmöjligheterna i dessa ämnen.  

6: Naturvetenskaper på Gumtäkt campus  

Vill du hitta hållbara lösningar på globala problem? Är du intresserad av frågor som berör allt från jordklotets inre till det som finns längst bort ute i rymden?  Då är Campus Gumtäkt någonting för dig! Campus Gumtäkt är det största centret för naturvetenskapligt kunnande i Norden. Här kan du studera alla stora naturvetenskapliga grenar som t.ex. fysik, kemi, datavetenskap och geografi.  

7: Medicin, odontologi och veterinärmedicin – vår gemensamma hälsa 

Är du intresserad av att hjälpa människor och djur? Akademiska studier kring hälsa leder till ett yrke: läkare, tandläkare eller veterinär.

Vi sköter om människor och djur samt främjar hälsa och förebygger sjukdomar hos individer i hela befolkningen och i alla delar av samhället. Studierna är krävande men mycket givande och det finns arbete åt dem som utexamineras från oss.

Vi finns även på Instagram!

View this post on Instagram

A post shared by UNI PÅ SVENSKA (@unipasvenska)