Meny

Fem anledningar att studera i Helsingfors

Studenter i Helsingfors universitets huvudbibliotek

1. Här finns Finlands bästa högskolor

Kvaliteten på utbildningen i Helsingfors är hög. Helsingforsalliansens medlemshögskolor (Aalto-universitetet, Arcada, Hanken, Helsingfors universitet (och Soc&kom) samt Konstuniversitetet) hör inte bara till Finlands bästa högskolor, de klarar sig väldigt bra också i internationella rankningar. Högskolorna har ett brett utbud av intressanta kurser, motiverande föreläsare och trevlig studiemiljö. Läs mer om Helsingforsalliansens högskolor.  

2. Finlands bredaste utbud av utbildningar

I Helsingforsregionen finns fyra av Finlands fem universitet som erbjuder svenskspråkig utbildning och en svenskspråkig yrkeshögskola. Vid högskolorna i Helsingfors kan du studera det mesta; du kan utbilda dig till allt från läkare, kulturproducent, ekonom och filosof till skådespelare, ingenjör, barnmorska och lärare. Du hittar säkert något som intresserar dig! Läs mer om utbildningarna på kandidatnivå och magisternivå.  

3. Helsingfors är Finlands största studiestad, också på svenska

Över 60 000 högskolestudenter studerar i Helsingfors, och närmare 40 % av landets svenskspråkiga högskolestudenter finns i huvudstadsregionen. Det gör Helsingfors till Finlands största studiestad, både på svenska och på finska.  

4. Mångsidiga arbetsmöjligheter

Något som gör Helsingfors till en särskilt bra studiestad är den nära kontakten till arbetslivet. Huvudstadsregionen är fylld av arbetsmöjligheter och högskolorna i området håller aktivt kontakt med företag och andra arbetsgivare för att erbjuda studenter möjlighet att så smidigt som möjligt komma in i arbetslivet efter studierna.

5. Staden erbjuder dig ett mångsidigt studieliv

Helsingfors är en trendig stad där det är roligt att studera. Förutom att du kan välja och vraka bland högklassig utbildning, kan du också hitta det som just du gillar bland ett stort utbud av aktiviteter, evenemang, natur och kultur. Här har vi samlat tips på vad du kan göra på fritiden! Kolla också vilka svenskspråkiga studentföreningar och nationer det finns i Helsingfors här.

Våra studenter berättar

Läs också varför våra studenter valde att studera i Helsingfors, och vad de tycker gör just Helsingfors till en bra stad att studera i!