Meny

Högskoledagen 2021

Högskoledagen hölls 28.10.2021. Direktsändningarna kan fortfarande ses här nedan. Undertexter kommer finnas tillgängliga så fort de finns färdiga.

Högskoledagen inleddes direktsänt från Tankehörnan och avslutades med en studentpanel där studenter från de olika högskolorna berättade om sina upplevelser av studielivet i huvudstadsregionen.

Videopaketen

Nedan kan ni bekanta er med studiemöjligheterna i huvudstadsregionen med hjälp av de videopaket som skapats för högskoledagen. För att komma till respektive högskolas material och videopaket klickar du på någon av bilderna nedan.

Högskoledagen I – Förmiddagen

Högskoledagen inleds med en presentation av Helsingfors, Helsingforsalliansen och de högskolor som ingår i Helsingforsalliansen. Skådespelaren Dennis Nylund som arbetar på Svenska teatern och bland annat har vunnit Putous berättar om sin studietid i Helsingfors.

Högskoledagen II – Eftermiddagen

Studenter från Konstuniversitetet, Hanken, Helsingfors universitet, Arcada och Aalto berättar om hur det är att studera i Huvudstadsregionen.

Karriärcenter Arabia

Vet du inte om du vill bli diplomingenjör eller lingvist? Karriärcentret hjälper dig hitta vad som kan vara din grej! Karriärcentret kan ge dig stöd i allt vad gäller val av studier till att skriva CV. Se mer i klippet nedan!

Vid eventuella frågor kan du kontakta Helsingforsalliansens koordinator per mejl: koordinator@studeraihelsingfors.fi.