Meny

Högskoledagen 2022 hålls på plats

Under Högskoledagen har du chansen att bekanta dig med studiemöjligheterna på svenska i Helsingfors. Du väljer själv vilka högskolor och vilka campus du är intresserad av att besöka och får på så sätt uppleva vad Helsingfors kan erbjuda just dig. Under dagen kan du besöka Aalto-universitetet, Arcada, Helsingfors universitet och Soc&kom, Hanken eller Konstuniversitetet. Dagen består av ett förmiddags- och eftermiddagspass och du kan kombinera program från olika högskolor. Evenemanget riktar sig till dig som går sista året i gymnasiet eller i yrkesskolan i Svenskfinland.

Studiehandledare får inbjudan till Högskoledagen i mitten av augusti. Om du är intresserad av att delta, tala med studiehandledaren på din skola eller håll utkik efter ett mejl från studiehandledaren med anmälningsinfo.

Tidtabell

Dagen brukar traditionellt börja ca kl. 9.45 och avslutas ungefär kl. 16.15, samlingsplats Senatstorget.

Vi rekommenderar att du tar med dig egen matsäck, eftersom lunchpausen är kort, men här finns också en lunchkarta för Högskoledagen.

Program

Programmet uppdateras så fort som möjligt.

Har du frågor?

Mejla dina eventuella frågor åt Helsingforsalliansens koordinator på adressen koordinator@studeraihelsingfors.fi.  

Fem tips inför ditt studiebesök

För dig som deltar i Högskoledagen har vi samlat fem tips på hur du får ut det mesta av dina studiebesök!  

Missade du Högskoledagen?

Om du missade Högskoledagen kan du i vanliga fall istället träffa oss på Studiamässan i Helsingfors som ordnas i november varje år. Här kan du diskutera dina frågor om t.ex. studieval eller ansökan med representanter för varje enskild högskola. Den fysiska Studiamässan ordnas nästa gång 23.-24.11.2022. Läs mera på Studiamässans hemsida.

Du kan också bekanta dig med online-materialet som producerats för Högskoledagen 2021, som ordnades på distans. Alternativt kan du kontakta den högskola du är intresserad av och besöka oss eller få besök av oss på din egen skola.