Meny

Hur väljer jag rätt?

Att välja utbildning

Att bestämma sig för vad man vill studera kan vara ett av de svårare besluten att fatta. Det är inte så konstigt. Det kan kännas svårt att komma igång, eller att välja vilka alternativ som är bäst bland de utbildningar man är intresserad av. Men det finns hjälpmedel!

Var är du i processen? Börja med att hitta dig själv i något av följande frågeställningar!

  • Var ska jag börja? Vet du inte alls vad du vill börja studera? Att fatta beslut om vart man ska söka efter gymnasiet eller yrkesskolan är ett stort beslut som också måste få ta tid. Så här kommer du vidare i processen.
  • Hur ska jag prioritera? Har du ett antal utbildningar som intresserar dig men du har svårt att lägga dem i rätt ordning? Vi har samlat några tips.
  • Jag har full koll! Har du full koll på vad det är du vill studera och vid vilken högskola? Då har du kommit långt. Det du ännu kan göra är att fundera på om du gjort ett medvetet val och också utforskat andra möjliga alternativ! Om det finns något du ännu vill diskutera är du mer än välkommen att ta kontakt. Du kan höra av dig till oss via chat, e-post eller fylla i vårt kontaktformulär.
  • 9steg.fi länken för dig till en sida där du registrerar dig på tjänsten 9 steg mot framtiden. Du kommer att få ett e-postmeddelande varje vecka med ett nytt steg med uppgifter, text och länkar som hjälper dig att hitta en lämplig utbildning.