Meny

Isac Holmström

Vem är du och varför valde du att studera i Helsingfors?

Jag heter Isac Holmström och är en 23-årig ålänning. Jag studerar femte året på Aalto-universitetet i Esbo med inriktning byggnadsteknik. På Åland är studieutbudet efter de gymnasiala studierna inte så stort och det är vanligt att man åker till Sverige och studerar. Jag sökte och kom in på ingenjörslinjer både på svenska sidan och i Helsingfors. Jag valde ändå att ta emot studieplatsen på Aalto eftersom universitetet har ett gott rykte och för att jag ville förbättra mina kunskaper i det finska språket.

Vad är det bästa med Helsingfors som studiestad?

Helsingfors är en väldigt bra studiestad med liv och rörelse då många olika universitet och högskolor finns samlade där. Det är bra samarbeten mellan skolorna och det anordnas evenemang där man också kan lära känna personer från andra universitet och inriktningar, både svensk- och finskspråkiga. Dessutom finns många studeranderestauranger och andra butiker där man kan utnyttja studierabatter.

Vilken är din favoritplats i Helsingfors?

Favoritplatsen i Helsingfors skulle jag säga att är grönområdena längs havet vid Eira och Brunnsparken. Där är det fint att ta en kvällslänk i solnedgången med havets brus som musik.