Meny

Lina Smedlund

Lina Smedlund flyttade från Voitby i Österbotten för att studera till sjukskötare på Arcada – ett val hon inte har ångrat.

Varför valde du att studera i Helsingfors?

Jag valde Helsingfors för att jag ville se något annat och huvudstaden lockade mer än andra studieorter i landet. Själv kommer jag från en liten by och ville få nya upplevelser och erfarenheter medan jag inte har något som binder mig till en viss ort. Att valet föll på Arcada var ganska självklart eftersom jag hade hört mycket gott om utbildningen och Arcada kunde erbjuda ett brett nätverk för utbytesstudier.

Vad är det bästa med Helsingfors som studiestad?

Människorna. Här samlas folk från olika bakgrunder och olika delar av landet och världen. Genom detta växer ditt kontaktnät enormt. Sedan uppskattar jag verkligen att även om Helsingfors är en storstad finns det mycket grönområden överallt. Och självklart lokaltrafiken – den är fantastisk!

Vilken är din favoritplats i Helsingfors?

Min favoritplats är Sveaborg och färjan dit. Det är alltid nära till vatten i Helsingfors och det uppskattar jag. Sedan tycker jag även om Fårholmen och vägen dit. Det är verkligen värt ett besök. Och självklart Majstranden i Arabiastranden där jag bor.