Meny

Sök i tid – du kan ändra din ansökan så länge ansökningstiden pågår!

När högskolornas gemensamma ansökan är öppen lönar det sig att göra din ansökan redan i början av ansökningstiden, trots att du kanske ännu inte är 100% säker på dina val. När du gör ansökan i början av ansökningstiden har du god tid på dig att gå tillbaka och ändra på önskemålen, ifall du ångrar dina val.

– Varför ska jag göra ansökan innan jag har bestämt mig?

Att du fyller i ansökan och sparar den kan faktiskt vara det som behövs för att du ska märka att du egentligen vill ändra ordningsföljden på dina alternativ, ta bort, eller kanske lägga till någon utbildning i din lista. Att hinna kolla igenom din ansökan och ändra vid behov kan också göra dig mera säker på ditt val.

Anvisningar

Under ansökningstiden kan du ändra din ansökan genom att logga in i Min Studieinfo-tjänsten på studieinfo.fi eller genom att öppna ansökan via Secure-länken som du får per e-post. För att kunna logga in i Min Studieinfo-tjänsten behöver du nätbankskoder, mobilidentifiering eller elektroniskt personkort.

Kolla videon om hur man ändrar sin ansökan!

Obs! Om du inte redan har nätbankskoder är det en bra idé att skaffa dem nu, eftersom du ändå kommer att behöva dem för många olika ärenden när du börjar studera och flyttar hemifrån.

Mera info och tips om ansökan till högskolor

Hur väljer jag? – Tips och idéer om du har svårt att prioritera eller bestämma dig för vart du vill söka

Sök till flera utbildningar – först när du tackat ja till en studieplats blir du av med din status som förstagångssökande