Meny

Marcus Syrén


Hur tänkte du dig när du beslöt dig för att studera i Helsingfors?

Efter gymnasiet ville jag ha ett miljöombyte. Jag visste att jag ville bo och studera utomlands och att jag ville studera på svenska. Jag hade både läst och hört mycket positivt om universitetsutbildningen i Finland, så jag beslöt mig för att söka in till Helsingfors universitet. Det visade sig vara det perfekta beslutet för mig!

Vad har du tyckt om studierna och studielivet på svenska?

Jag har trivts jättebra med studierna här! Undervisningen är väldigt mångsidig, med allt från större föreläsningar till gruppdiskussioner och studiebesök. Lärarna är otroligt kunniga och brinner för sitt undervisningsämne, vilket motiverar mig som studerande. Studielivet är aktivt och välkomnande, genom olika evenemang och föreningar på svenska hittar man snabbt nya vänner.

Hur syns svenskan i Helsingfors?

Jag tycker att syns bra. Helsingfors är en officiellt tvåspråkig stad och svenskan är närvarande på många sätt. Gatunamnen är på svenska, i kollektivtrafiken görs utrop på svenska och man hör svenska på gatan.

Vad har du för hälsning till de som funderar att söka sig till Helsingfors?

Till dig som funderar på att söka, gör det! Det finns många olika universitetsutbildningar att välja på som till stor del går på svenska. Finland är ett nordiskt land som liknar Sverige men som samtidigt har sin egen spännande prägel. Helsingfors är en härlig studiestad som varken är för liten eller för stor. Det finns alltid något nytt att upptäcka, på samma gång som man alltid känner sig välkommen och hemma!