Meny

Tyra Ebbersten

Hej – vem har vi här?

Hej, Tyra här! Jag är född och uppvuxen i Roslagen utanför Stockholm i Sverige. Jag är nu på mitt utbyte på Arcada i Helsingfors, som en del av mina socionomstudier vid Malmö universitet.

Varför Helsingfors?

Jag valde att göra mitt utbyte i Helsingfors då jag vill utforska de nordiska länderna utanför Sverige. Att dessutom kunna studera på svenska i sitt grannland kändes kul och praktiskt. Jag har alltid varit nyfiken på Finland och dess fantastiska natur, plus att det är kul att upptäcka en ny huvudstad.

Det bästa med Helsingfors som studiestad?

Det bästa med Helsingfors som studiestad är dess storlek och fantastiska utbud av natur- och kulturupplevelser. Det är enkelt att sig runt med tunnelbana, spårvagn och buss – kollektivtrafiken är mycket smidig. Detta gör att det går enkelt att ta sig ut till olika närliggande nationalparker, museer och att upptäcka nya saker runt om i staden. Utanför studentboendet på Arabiastranden, där jag bor, finns skidspår, närliggande isrink, yogastudio och simhall – alltid något att göra för den aktiva.

Favoritplats?

Jag har flera favoritplatser i Helsingfors, en av dessa är Allas Sea Pool. Finns inget mysigare än att spendera en kväll med kompisarna i bastun för att sedan ta ett iskallt dopp i havet eller utomhusbassängen. Dessutom är det en av stans bästa utsiktsplatser, med vackra Helsingfors som lyser upp bakgrunden.

En annan plats jag gillar är Oodi, det nya stadsbiblioteket i Helsingfors. Fantastisk arkitektur med oändligt många möjligheter och rum för kreativitet. Kaffet är gott och det går till och med att hyra skidor där.