Meny

Möt våra vägledare

Undrar du vem du kan vända dig till om du funderar på något? På den här sidan får du veta mer om våra vägledare på Studera i Helsingfors.

Vill du kontakta oss eller läsa mer om hurdan vägledning vi erbjuder? Klicka här!

Helena Martin

leende kvinna med långt blont hår i vit skjorta fotad mot en ljusgrå bakgrund

”Jag heter Helena och jobbar som vägledare. Före jag kom med i det här teamet jobbade jag många år som elevhandledare i Mattlidens skola. Till mina intressen hör idrott, något jag sysslat med under hela mitt liv, extra mycket gillar jag att dansa. Via mina fyra barn och deras kusiner följer jag aktivt med handboll både i inhemska och svenska ligor. Jag gillar att gå omkring i Helsingfors, känna stadens liv och puls, iaktta mänskor, se en film, gå på en konsert eller ta en kaffe på ett café med en god vän, men samtidigt finns det inget bättre än naturen och friheten ute på landet. Att tillsammans med studenterna få ta del av processen när de funderar på sitt nästa steg i livet är något som aldrig slutar att inspirera mig. I den processen utvecklas vi båda.”

Mia Ekström

leende  kvinna i röd tröja och med svartbågade glasögon fotad mot en ljusgrå bakgrund

”Jag heter Mia och förutom att jag jobbar som vägledare för Studera i Helsingfors jobbar jag som studievägledare och specialpedagog på Arcada. I mitt jobb på Arcada handlar det mycket om att rusta studerande med lärandekompetens för högskolestudier och att trots eventuella svårigheter med inlärning eller livshantering komma vidare i studierna. Nu ser jag fram emot att ännu mera få jobba med människors framtidsplaner och hjälpa till med att hitta möjliga riktningar och vad som är viktigt för just den personen med tanke på jobb, yrke och karriärutveckling överlag.

Jag har alltid tyckt om att prata på djup nivå, vare sig det gäller privat eller på jobbet. För mig är det också viktigt att vara neutral, att inte personen behöver känna att jag ”vet” något om hen via föräldrar, syskon, vänner osv. Att kunna reda ut sina tankar tillsammans med någon man inte känner från förut, ser jag som en av grunderna i vägledarjobbet.

Tillsammans med min man, våra två barn och två hundar bor vi i ett egnahemshus på landet. På fritiden gillar jag att titta på film, läsa böcker, hälsa på min mamma och att bara vara hemma. Stundvis gillar jag att fundera ut nya maträtter som kunde fungera i vår familj och vardag, att laga mat och att röja och rensa i knutarna. Det tycks alltid uppenbara sig nya saker och nya härvor, så det jobbet tar aldrig slut ☺️ Vardagsrutinerna tycker jag om att varva med att träffa vänner eller att resa. Till mina hobbyer hör också hästar och ridning, att jogga och att gå på pilates.”


Ta kontakt med vägledarna på Whatsapp (+358 40 593 43 85) eller via kontaktformuläret.